Colinele Transilvaniei

Colinele Transilvaniei

Descoperă Colinele Transilvaniei la confluența dintre culturi, confesiuni și peisaje de poveste!

Unii o știu ca zona satelor cu biserici fortificate din sudul Transilvaniei leagănul comunităților săsești din România. Alții o știu ca o arie protejată Natura 2000, una din cele mai mari din România, cu pajiști cu arbori seculari, cu fânețe și lacuri, unde cuibăresc mii de specii de păsări cu triluri felurite.

În centrul țării, între Sibiu, Sighișoara, Rupea și Făgăraș, găsești un patrimoniu construit unic, cu patru monumente din Patrimoniul UNESCO: Biertan, Saschiz, Valea Viilor și Viscri. De-a lungul văilor Târnavei Mari, a Hârtibaciului și pe malul drept al Oltului, poți vizita zeci de biserici medievale, martori tăcuți ai peste 700 de ani de istorie, ce s-a scris în jurul lor. Vino să descoperi peisajul mozaicat al satelor multiculturale, un colț de Europa cum rar mai întâlnești. Simplu, natural, în armonie și echilibru. În ritm cu natura, oamenii își îngrijesc pământul și-i transformă roadele în motive de sărbătoare la care te fac părtaș, cu imensă bucurie.

Într-o lume a vitezei, Colinele Transilvaniei te invită la tihnă! Aici ai tot timpul din lume să admiri peisajul, în timp ce faci loc unui curcubeu de senzații locale, presărate cu fructe de pădure, gospodării trainice și oameni primitori.

Ca să te bucuri de tot ce te înconjoară, ai la îndemână trasee pitorești, care te poartă la pas, în șaua bicicletei sau călare printre aceste minuni. Rețeaua de peste 500 de km de poteci marcate îți oferă opțiuni multiple și libertate totală, iar dacă vrei o experiență personalizată, ghizii locali te pot însoți. Include în periplul tău vizite la ateliere meșteșugărești și la producători locali sau o degustare de bucate delicioase în punctele gastronomice locale.

Bucură-te de o destinație vibrantă, cu un bogat calendar de evenimente pe teme diverse, de la sport, la film, la muzică, cultură sau gastronomie.

Colinele Transilvaniei sunt o invitație deschisă la a prețui natura, cultura locală și, mai ales, oamenii!

Social Media