PROIECT DESTINAȚIA ANULUI

MISIUNE

Susținerea comunităților locale în efortul de afirmare a unor branduri turistice puternice, apreciate de publicul din România.

VIZIUNE

  • O platformă integrată
  • Un flux constant de inspirație
  • Având ca miez perspectiva turistului

Trei mijloace prin care accelerăm in sezonul 2023

  • Creștem amploarea și prestigiul competiției
  • Extindem ce a funcționat in 2022
  • Extindem ecosistemul de parteneriate media și cu creatori de content

In Sezonul 2023 vom acorda premii in 9 categorii distincte, in care vom premia cele mai apreciate Localitati, Regiuni si Operatori turistici din Romania.

Vezi mai jos descrierea lor:

Categorii pentru Localități sau Regiuni

Orașe care inspiră – Orașe mari, cu notorietate mare la nivel național, care investesc în dezvoltare și promovare turistică. Sunt eligibile municipii.

Tărâmuri cu istorie și tradiție – Zone geografice sau localități diferențiate prin moștenirea istorică și/sau conservarea tradițiilor. Sunt eligibile localități sau regiuni întinse pe o suprafață de maximum 3000km2 (cca. jumătate dintr-un județ).

Comori naturale – Zone geografice sau localități diferențiate prin tezaurul natural, valorificat prin eco-turism sau alte forme de turism în natură. Sunt eligibile localități sau regiuni întinse pe o suprafață de maximum 3000km2 (cca. jumătate dintr-un județ).

Stațiuni turistice – Stațiuni balneoclimaterice, montane sau dedicate turismului estival de pe litoralul românesc. Sunt eligibile stațiuni de interes local sau național.

Categorii pentru Operatori Turistici

Parcuri de distracție și aventură – Parcuri de atracții ce oferă experiențe și distracții pentru copii, sportive, etc.

Atracții cultural-educative – Muzee, castele, evenimente, obiective arhitecturale, saline, peșteri sau alte monumente ale naturii amenajate.

Resort-uri – Complexuri hoteliere mai mari de 100 de camere ce oferă turiștilor nu doar cazare, ci și pachete de experiențe.

Boutique – Locații cu mai puțin de 100 de camere, oferind o experiență turistică exclusivă, deosebită. Categorie prezentată de EpicVisits.com

Destinații gastronomice – Restaurante, crame etc. ce devin în sine destinații prin experiențe gastronomice sau/și enologice deosebite.

Competiție susținută de:

Realizată cu sprijinul:

Parteneri media: