BUCUREȘTI

Finalistele Destinația Anului 2022, etapa pe regiuni istorice:
SIBIU | BUCUREȘTI | ORADEA | HUNEDOARA | TIMIȘOARA | SUCEAVA | GALAȚI

BUCUREȘTI

Atracții Principale în București

1. Palatul Parlamentului – a doua clădire administrativă ca mărime din lume după Pentagon, care găzduiește Senatul, Camera Deputaților, Curtea Constituțională, Muzeul de Arta Contemporană dar și cel mai mare centru de conferințe din România, fiind vizitabilă cu ghizi de turism în diverse limbi străine. 2. Delta Văcărești – rezervație naturală protejată care-ți oferă o oază de sălbăticie în mijlocul junglei de beton și sticlă 3. Dealul Mitropoliei cu Biserica Sf. Dumitru și Palatul Patriarhal – fost sediu al Camerei Deputaților 4. Centrul Vechi cu Curtea Veche, Hanul lui Manuc, Biserica Anton, Biserica Stavropoleos, Muzeul de Istorie al României, Hotelul Concordia și reședința Domnitorului Al. I. Cuza.

5. Complexul Palatului Regal cu Sala Tronului, Muzeul de Arta, Ateneul Roman, Biblioteca Universitară și Piața Revoluției 6. Artera Kiseleff cu Muzeul Țăranului Român, Casa Titulescu, Arcul de Triumf, Muzeul Satului, Casa Presei Libere, Muzeul Dr. Nicolae Minovici și Muzeul de Automobilistică Ion Țiriac. 7. Mănăstirea Snagov – presupus loc de odihnă al Domnitorul Vlad Țepeș 8. Complexul Palatelor Brâncovenești la Mogoșoaia și Palatul Știrbei, Buftea 9. Viața de seara/noapte din Centrul Vechi și pe malurile Lacului Herăstrău din Parcul Regele Mihai I Despre București Bucureștiul este un oraș care s-a născut și s-a dezvoltat organic la răspântia principalelor rute comerciale dintre est si vest, nord si sud, fiind prima dată atestat documentar la mijloc de secol XV, în 1459.

Este principala poartă de intrare a turiștilor în România, cu 1,2 milioane de turiști străini în 2019 – aprox. 60% din totalul turiștilor străini care au vizitat Romania. Tot în 2019, Aeroportul Henry Coandă – Otopeni și-a oferit serviciile la peste 13 milioane de pasageri, Români și străini deopotrivă. Pornind conform legendei de la stâna unui cioban îndrăgostit de o fată din zonă, până la ceea ce a devenit ulterior – o capitala Europeană de prim rang cu peste 3 milioane de locuitori (cu domiciliul permanent sau temporar). De la începuturile lui pana in secolul XX, Bucureștiul a fost influențat de culturi și civilizații străine. A fost ocupat și condus pe rând de Ruși, Austro-Habsburgi, Otomani, Greci Fanarioți și apoi Germani cu perioade scurte de domnie Românească. La mijloc de secol IXX, început de secol XX a fost influențat de cultura și arhitectura Franceză, de aici venind denumirea de „Micul Paris”. Se spunea că de la distanță, Bucureștiul avea aerul unui oraș occidental, dar pe măsură ce te apropiai de el iți dădeai seama ca este un oraș cu o arhitectură eclectică, cu orientare urbanistică de stil balcanic. În epoca Comunistă, orașul a trecut printr-o nouă transformare urbanistică și arhitecturală, care împreună cu cutremurul din 1977 a șters o parte din clădirile emblematice ale orașului și a făcut loc pentru sistematizarea forțată, uniformizarea și industrializarea clădirilor, indiferent de funcțiunile lor.

După Revoluția din 1989, avem parte de un nou val de transformare și Bucureștiul revine la o dezvoltare eclectică, balcanică, în care diverse stiluri arhitectonice trăiesc unele lângă altele, oferind surprize pe fiecare strada. Datorită acestui eclectism, Bucureștiul oferă spații de cazare pentru orice buzunar, de la etaje întregi de închiriat în hoteluri Boutique de cinci stele, la camerele de hostel din centrul Centrului Vechi sau apartamente „comuniste” închiriate pe termen scurt. Din punct de vedere cultural cultural-artistic, în București poți participa la diverse manifestații muzicale, teatrale și cinematografice în funcție de stilul și preferința ta, de la arii de operă și concerte ale filarmonicii la spectacole de dans pe stradă și concerte cu zeci de mii de participanți veniți din întreaga lume. Seara, te poți bucura de distracțiile din zona Centrului Vechi, cu restaurante, baruri și cluburi care se întrec in stiluri, genuri si oferte pentru a-și atrage oaspeții. Te așteptăm în București!

Primăria Oraşului Brezoi a ȋmbrățişat şi s-a dedicat pe deplin acestui statut, de gazdă a infuziei culturale, lansând proiecte de sprijin ȋn domenii conexe: “Mobilitate urbană durabilă” (construirea a 14 km de piste de ciclism ȋn imediata apropiere a locației BIBC şi achiziția de autobuze electrice); “Îmbunătățirea calității vieții ȋn Oraşul Brezoi” (ȋnființarea unui centru multifuncțional de tineret şi reabilitarea Parcului Central – ambele situate ȋn vecinătatea BIBC); “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale şi reabilitarea spațiilor urbane” (extinderea facilităților educaționale prin construirea unei săli de sport moderne şi a laboratoarelor didactice competitive, precum şi reabilitarea unui număr de 16 străzi); Reabilitarea şi operaționalizarea Casei de Cultură Brezoi. Anul 2021 poate fi considerat moment istoric pentru turismul vâlcean, când la finalul anului trecut cifra de 1 milion de nopți de cazare în structurile hoteliere a fost depășită. Potrivit INS, pe primele 11 luni ale anului 2021, Vâlcea a atins 986.500 de nopți de cazare, plasând județul nostru pe locul 5 la nivel național, semn că Vâlcea este un județ de vacanță și nu de tranzit sau de sejururi scurte.

Descoperă București!

guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments