Museum of Romanian Records

MUSEUM OF ROMANIAN RECORDS

Situat ȋn centrul capitalei, la doar câteva minute de Piaţa Unirii, Museum of Romanian Records® este locul unde vizitatorii au ocazia să privească evoluția umanităţii, în diferitele ei stadii, prin prisma unor colecții unice, atȃt prin numǎrul extraordinar de mare de obiecte, cȃt și prin faptul cǎ sunt obiecte deosebit de rare (peste 15000 de obiecte sunt modele unicat). Modele celebre, precum primul tirbuşon patentat, microscopul dăruit de Darwin fiului său, maşina de scris folosită de filozoful Friedrich Nietzsche sau aparatele foto Kodak, ce au cunoscut multe personalităţi de-a lungul timpului, pot fi admirate ȋn timpul unei vizite la Museum of Romanian Records®.

Clădirea cu 8 niveluri care găzduiește cele mai mari colecții private din lume, pe o suprafață de peste 5000 m², în 10 săli de expoziție, prezintă 100 de colecții spectaculoase, împărțite în 3 zone: Colecțiile de Fiare de Călcat, Trivete şi Sobe, Colecția de Tirbușoane și alte Mini-Colecții (precum: aparate de fotografiat, gramofoane, fonografe, mașini de scris, telefoane, cântare, obiecte cu tema Florii de Colț etc.). Acestora, li se alătură secţiunea de Filatelie Românescă, cea mai mare de acest fel din lume și secțiunea destinată Rezultatelor Remarcabile Românești, aflate în curs de dezvoltare.

7 dintre colecțiile menționate sunt certificate de Guinness World Records după cum urmează:
→ cea mai mare colecție de trivete din lume
→ cea mai mare colecție de fiare de călcat din lume
→ cea mai mare colecție de tirbușoane din lume
→ cel mai important fier de călcat din lume vândut vreodată de o casă de licitație către o persoană fizică
→ cel mai important tirbușon din lume vândut vreodată de o casă de licitație către o persoană fizică
→ cea mai mare colecție de obiecte din lume cu tema Florii de Colț
→ recordul mondial pentru cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan (Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman).

Pe lângă vizionarea colecțiilor private în grupuri organizate, locația se mândrește și cu experiență în organizarea de evenimente. Clădirea dispune de o sală de conferințe cu peste 150 de locuri, dotată cu echipamente de sunet și proiectoare, dar și o frumoasă terasă, de unde se poate admira Bucureștiul şi unde turiştii se pot relaxa, ȋn cadrul evenimentelor. Acestea se pot utiliza în mai multe scopuri, de la diverse lansări de cărți sau de produse, teambuildinguri, întâlniri, până la proiecții cinematografice sau spectacole muzicale.

Museum of Romanian Records® ilustreazǎ perfect modul ȋn care nişte obiecte de uz caznic devin operă de artă, de la data când au fost concepute şi până astăzi. Este locul care impresionează prin valoarea şi diversitatea exponatelor sale.

Social Media